Ελλαδα

Freedom Pass Data: Για 5 μήνες τα δωρεάν 50 GB στους 15-17 ετών

Τι προβλέπει η τροπολογία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στους 5 μήνες η διάρκεια για το Freedom Pass/Data, το πακέτο δεδομένων με τα δωρεάν 50GB, σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών που κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το FreedomPαss/Data, το δωρεάν πακέτο με 50 GB δεδομένα σε παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών, που έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Το συγκεκριμένο πακέτο παραμένει ενεργό για 5 μήνες, αντί τρεις όπως προβλεπόταν αρχικά.

Χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ηλικίας 15-17 ετών, που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου για την Covid-19.

Τη σχετική νομοτεχνική βελτίωση κατέθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην αναδιάρθρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι το μέτρο του Freedom Pass για τον εμβολιασμό λειτούργησε θετικά στους νέους.

Όπως είπε, από τους 434.000 νέους -ηλικίας 18-24 ετών- οι οποίοι εμβολιάστηκαν, οι 383.133 ενεργοποίησαν το Freedom Pass, ενώ οι 323.000 εξ αυτών έχουν προβεί σε έστω μία συναλλαγή.

Πόσο θα πληρώνονται οι γιατροί που χορηγούν εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Τι ισχύει για τον εμβολιασμό κατ' οίκον

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται επίσης το νέο ύψος αμοιβής για κάθε διενεργούμενο εμβολιασμό ως ακολούθως:

  • Για ιδιώτες ιατρούς:
  1. Κατ' οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων.
  2. Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων,
  • Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού
  1. Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και
  2. στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Τέλος παρέχεται μέχρι 31/12/21 για λόγους υγείας και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ, παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔ.Ο.Χ που απασχολείται στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020, παράτασης συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις