Ελλαδα

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός σήμερα Κυριακή

Δείτε τον χάρτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος Canadair επιχειρεί σε δασική πυρκαγιά
Αεροσκάφος Canadair επιχειρεί σε δασική πυρκαγιά © EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και Ρόδο μεταξύ άλλων.

Σε αρκετές περιοχές είναι υψηλός σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 ο κίνδυνος πυρκαγιάς, όπως προκύπτει από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται:

  • Αττική,
  • Κύθηρα,
  • Εύβοια,
  • Κρήτη,
  • Ρόδος,
  • Κάρπαθος,
  • Κάσος, καθώς και
  • περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πυρκαγιά: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες - Οδηγίες πρόληψης

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ