Ελλαδα

Μπογδάνος - Λίστα νηπίων: Παρέμβαση εισαγγελέα

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο που αναδημοσίευσε ο Μπογδάνος
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος © EUROKINISSI

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την αναδημοσίευση της λίστας των νηπίων.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση με τη λίστα με ονόματα στην πλειοψηφία τους αλλοδαπών παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, που αναδημοσιεύτηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή. Τα επίμαχα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Οικονόμου: «Ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά»

Λάθος χαρακτήρισε την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας τελεσίγραφο πως στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στη Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ρωτήθηκε κατά τη διάρκειας της ενημέρωσης προς τους πολιτικούς συντάκτες για την ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με την οποία κοινοποίησε λίστα μικρών παιδιών από νηπιαγωγείο στην Αθήνα.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσω άλλον των ανήλικων. Αδιαπραγμάτευτο για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ΕΕ, πολλώ δε για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου. Και ξεκαθάρισε: «Όλοι πρέπει να το ακολουθούν λόγω κι έργω».

«Ήταν ένα λάθος, πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξης. Λάθος που αναγνώρισε μεν, αναπαράγοντας στοιχεία παιδιών, αλλά ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», κατέληξε.

 

Διαγραφή Μπογδάνου είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των νηπίων

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης εχει συγκεντρώσει η κίνηση ιστοσελίδας που εκφράζει τις θέσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου να δημοσιοποιήσει λίστα με ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, επειδή κάποια από τα ονόματα έμοιαζαν ξένα.

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», αναφέρει o ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνησή του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος». Όπως επισημαίνει, «το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πώς βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, από την πλευρά του, το ΚΚΕ. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιορίστηκε στο να γράψει στο Twitter πως η ιστοσελίδα δεν του ανήκει και ότι έκανε retweet χωρίς να το ελέγξει, «πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει». 

ΚΙΝΑΛ για Μπογδάνο: Θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη

Συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δίνει το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ ζητά την απομάκρυνση του βουλευτή από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει «άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου» από κυβερνητικό βουλευτή.

Η απάντηση Μπογδάνου

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιορίστηκε στο να γράψει στο Twitter πως η ιστοσελίδα δεν του ανήκει και ότι έκανε retweet χωρίς να το ελέγξει, «πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ