Ελλαδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θα ζει πάντα υπό ειδικές συνθήκες»

Τι δήλωσε η γιατρός της και Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα στο δικαστήριο
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα στο δικαστήριο © Eurokinissi

Η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου μίλησε για τις προσπάθειες της Ιωάννας Παλιοσπύρου αλλά και τις συνθήκες που θα ζει στο εξής.

Για τις συνθήκες με τις οποίες θα ζει στο εξής η Ιωάννα Παλιοσπύρου αλλά και τα όσα έχει περάσει ως τώρα μίλησε η γιατρός της και Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου.

«Το στρες πάντα σωματοποιείται στο δέρμα και σε όλα τα όργανα. Ανησυχούμε αλλά θεωρώ πως είναι δικαίωμά της, να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Δείχνει το χαρακτήρα και τη δύναμή της» είπε και πρόσθεσε:

«Η Ιωάννα έχει εγκαύματα σε όλο της το σώμα» και οι προσπάθειες των γιατρών εστιάζουν περισσότερο στο πρόσωπο αλλά το καυστικό υγρό έχει κάψει, επίσης, το τριχωτό της κεφαλής, τη ράχη, τον θώρακα, τον κορμό και τα χέρια. Στους μηρούς έχουμε πάρει εμείς μοσχεύματα. Στην ουσία, από τα γόνατα και κάτω έχει υγιές δέρμα».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «η κίνηση είναι δύσκολη και η πίεση την πονάει σε σημεία που οι ουλές είναι υπερτροφικές» ενώ για την εμφάνισή της στο δικαστήριο επεσήμανε:

«Η Ιωάννα έχει καταβάλει μια υπερπροσπάθεια για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Είναι, όμως, ο χαρακτήρας της τέτοιος που το κάνει να φαίνεται σαν κάτι απλό, που όμως δεν είναι».

Ως προς τα χειρουργεία που έκανε η Ιωάννα, η γιατρός της σημείωσε πως «το πρώτο τρίμηνο είχε χειρουργεία σχεδόν κάθε εβδομάδα γιατί υπήρχε θέμα ζωής ή θανάτου. Ήταν αναγκαία. Στη συνέχεια έγιναν πιο αραιά. Τώρα θα κάνουμε νέα χειρουργεία αλλά χωρίς τη διαδικασία του κατεπείγοντος για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους. Για αποκατάσταση θέσης όπως στον τράχηλο, στα χέρια, γύρω από το στόμα, στη μύτη».

Τέλος, για την ειδική μάσκα της Ιωάννας εξήγησε πως «κάθε περιστατικό που έχει ουλές, ειδικά μετεγκαυματικές, έχει την τάση αυτές τις ουλές να τις υπερτρέφει, δηλαδή να φουσκώνουν. Αυτό που κάνει η μάσκα, είναι να πιέζει έτσι ώστε να είναι πιο επίπεδες και να έχουν καλύτερη εξέλιξη. Δεν φοράει τη μάσκα για να κρυφτεί αλλά γιατί πρέπει να τη φοράει. Δεν είναι κάλυψη αισθητική. Θα συνεχίσει να τη φοράει για ένα βάθος απροσδιόριστου χρόνου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ