Ελλαδα

Δράμα: Έρευνα εισαγγελέα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στο μικροσκόπιο εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού © EPA / IAN LANGSDON

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρευνα και στη Δράμα - Καταγγελίες για ύπαρξη κυκλώματος - Έλεγχοι σε υγειονομικούς στη Θεσσαλονίκη.

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά στη Δράμα για μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, μετά από εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας σχετικά με ελέγχους για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής προσπάθειας εξιχνίασης του κυκλώματος των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού. Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε τα πρώτα μηνύματα για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, από τα μέσα Ιουλίου. Σε καταγγελίες γίνεται λόγος για κύκλωμα, που δεν αφορά μόνο υγειονομικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι για ακόμα 4 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τις Αρχές να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο ακόμα τέσσερις υγειονομικούς με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Την είδηση αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Γεννηματάς, Πέτρος Κετικίδης. Συγκεκριμένα, τα νέα τέσσερα πλαστά πιστοποιητικά βρέθηκαν σε άλλο μεγάλο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, πέρα από εκείνο του «Γεννηματάς» και σύμφωνα με τον ίδιο σχετίζονται με τον Παλαμά Καρδίτσας και η διοικητικός υπάλληλος στο κέντρο Υγείας Καρδίτσας.

Πλαστά πιστοποιητικά: Άλλα 10 εμβολιαστικά κέντρα στο μικροσκόπιο

Ακόμα 10 ύποπτα περιστατικά έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε υγειονομικές δομές εξετάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, εκτός από τα μέχρι στιγμής περιστατικά που ελέγχονται σε Καρδίτσα, Καζάνη, Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι, Ικαρία, Καβάλα και Δράμα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης στο Πρώτο Πρόγραμμα, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ