Ελλαδα

Στο αρχείο η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Μίνα Βαλυράκη: «Βαθειά προσβολή η αρχειοθέτηση της δολοφονίας του συζύγου μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σήφης Βαλυράκης
Σήφης Βαλυράκης © EUROKINISSI- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση θανάτου του - Δεν υπάρχουν στοιχεία δολοφονίας.

Στο αρχείο μπαίνει ύστερα από οκτώ μήνες η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, δεν υπάρχουν στοιχεία δολοφονίας.

Η εισαγγελία Χαλκίδας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν 12 διαφορετική λόγοι για τους οποίους ο θάνατος του 78χρονου πολιτικού δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι δύο ψαράδες που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, έδωσαν εξηγήσεις στις Αρχές και παρουσίασαν τα άλλοθι, κατά τα οποία δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου.

Οργισμένη αντίδραση από τη Μίνα Βαλυράκη

Μετά την απόφαση να αρχειοθετηθεί η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, η σύζυγός του, Μίνα Βαλυράκη, προχώρησε σε δήλωση, αντιδρώντας στην απόφαση. 

Η κα Βαλυράκη χαρακτηρίζει όνειδος και προσβολή για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ενώ ειδικότερα χαρακτηρίζει ακατανόητη, αφύσικη και τραγική την αρχειοθέτηση.

Στο αρχείο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: H δήλωση της συζύγου του

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό!

»Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος για την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς.

»Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο εισαγγελέας εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ