Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Πώς κατέληξε στην απόφαση το Δικαστικό Συμβούλιο - Η πρόταση για «βραχιολάκι»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει στη φυλακή, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που είχε κατατεθεί.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει ο Πέτρος Φιλιππίδης για την αποφυλάκισή του. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Όπως έγινε γνωστό, το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση για την αποφυλάκιση του ηθοποιού, η οποία είχε υποβληθεί λίγο μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη υπάρχουν δέκα μαρτυρίες στη δικογραφία για περιστατικά σεξουαλικής και λεκτικής βίας από το 2008 έως το 2014. Ο ηθοποιός παραμένει στις φυλακές Τρίπολης, όπου είχε μεταφερθεί μετά την απολογία του.

Οι δικαστές απέρριψαν μεταξύ άλλων το αίτημα να επιστρέψει με «βραχιολάκι» στο σπίτι του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παραμένει στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης - Το σκεπτικό της απόφασης

Υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού πρέπει να παραμείνει στις φυλακές, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι καταγγελίες σε βάρος του αναφέρονται σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του. Κατ’ επέκταση κρίθηκε πως ο ηθοποιός μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει και η ανακρίτρια, που ζήτησε την προφυλάκισή του.

Παράλληλα, οι δικαστές δεν δέχτηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδης, ενώ φέρονται να απέρριψαν και τους ισχυρισμούς του ηθοποιού πως οι καταγγέλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, από τη στιγμή που κανένα όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις