Ελλαδα

Η Κρήτη αποχαιρέτησε τον Μίκη με τον δικό της τρόπο (βίντεο)

Οι βρακοφόροι Κρητικοί, μέσα σε απόλυτη σιγή από το πλήθος, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μεγάλος δημιουργός Μίκης Θεοδώρακης
Μίκης Θεοδωράκης © EUROKINISSI

Οι Κρητικοί απέδωσαν τον δικό τους φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη κατά την κηδεία του μουσικοσυνθέτη στο κοιμητήριο του Γαλατά στα Χανιά Κρήτης.

Με τον δικό τους τρόπο αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη οι βρακοφόροι Κρητικοί κατά το τέλος της κηδείας του.  Όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία, μέσα σε απόλυτη σιγή από το πλήθος, τραγούδησαν το σπουδαίο ριζίτικο που έχει τραγουδήσει και ο Νίκος Ξυλούρης. Στο τέλος όλοι μαζί φώναξαν «Αθάνατος».

Πλήθος κόσμου, συγχωριανοί αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν στον Γαλατά απ' όλη την Κρήτη για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, είχαν παραταχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής που διένυσε η πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, έως το κοιμητήριο.

Με βουρκωμένα μάτια, ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας «αθάνατος» άνθρωποι που τον γνώρισαν ή τον αγάπησαν μέσα από το έργο του, ήταν εκεί για να αποδώσουν τιμή σε εκείνον που -όπως τόνισαν- «ανέβασε την Ελλάδα λίγο ψηλότερα».

Το ριζίτικο «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις…» - Η συγκλονιστική στιγμή στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

«Τον αντρειωμένο μην τον κλαις, όσο κιαν αστοχήσει, μα αν αστοχήσει μια και δυο πάλι αντρειωμένος θα 'ναι, πάντά ν' η πόρτα του ανοιχτή κι τάβλα ντου στρωμένη και τ' αργυρό του το σκαμνί όμορφα στολισμένο και καρτερεί τσι φίλους του». Τα συγκλονιστικά λόγια που ειπώθηκαν από τους Κρητικούς για τον Μίκη Θεοδωράκη στην κηδεία του στον Γαλατά Χανίων, ήταν από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές στην εξόδιο ακολουθία.

Η Κρήτη αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη με το ριζίτικο «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις…»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ