Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Δωρεάν για τους γονείς ο εμβολιασμός των παιδιών

Πώς θα αμείβονται οι παιδίατροι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός παιδιών
Εμβολιασμός παιδιών © EPA

Για τον εμβολιασμό των παιδιών καθώς και το κόστος του μίλησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών και ποιον θα βαραίνει το κόστος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως «το οικονομικό βάρος για τον εμβολιασμό των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, πάντως, θα αμείβονται από το κράτος» ενώ ως προς τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι σημείωσε πως «ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος».

Ως προς το πώς θα κλείνεται το ραντεβού για εμβολιασμό ενός παιδιού, ο κ. Εξαδάχτυλος είπε πως «οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού και ο γιατρός κανονίζει τα υπόλοιπα».

Ακόμα, για την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, εξέφρασε την πεποίθηση πως, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, «αν έχουμε παιδί που νοσεί πραγματικά μέσα σε μία τάξη, το πιθανότερο είναι ότι πολύ γρήγορα και τα υπόλοιπα παιδάκια θα νοσήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει εμβολιαστεί μόλις το 9,6%, ενώ με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανεβαίνει στο 11,5%. Από την άλλη στους μαθητές ηλικίας 15-17 ετών, η εμβολιαστική κάλυψη φθάνει στο 20% και στο 23,1% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ