Ελλαδα

Μίκης Θεοδωράκης - Λαϊκό προσκύνημα: Πλήθος κόσμου για 2η ημέρα

Ανάμεσά τους ο Κώστας Γαβράς, ο Βασίλης Βασιλικός και η Άννα Φόνσου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών - Λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη ημέρα
Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών - Λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη ημέρα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, είπαν πολίτες που πήγαν στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Λίγο πριν από τις 20.00, ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Λίγο μετά τις 19.00 σημειώθηκε μικροένταση στη Μητρόπολη, καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον κόσμο που περίμενε στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα, προκειμένου να δοθεί παράταση. Όπως και έγινε.

Σημειώνεται ότι με απόφαση δικαστηρίου η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, θα γίνει όπως επιθυμούσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης.

Από το πρωί, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, σε κλίμα βουβής συγκίνησης, άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά να πουν το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπο που συγκλόνισε Ελλάδα και εξωτερικό με το αστείρευτο ταλέντο και το ακατάβλητο πάθος.

Στο λαϊκό προσκύνημα Κώστας Γαβράς, Άννα Φόνσου και Βασίλης Βασιλικός, αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης και η ηθοποιός Άννα Φόνσου.

Το προσκύνημα έκλεισε με το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» που τραγουδήθηκε από τον κόσμο, όταν λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου της δεύτερης ημέρας του προσκυνήματος «πλημμύρισε» την πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη και το εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου.

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη ΕΡΤ 6/9/2021

Μίκης Θεοδωράκης: Πότε ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα - Το τελευταίο αντίο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00), οπότε θα πραγματοποιηθεί και η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μιλήσει στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη αύριο στις 15.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Δεύτερη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη - Εικόνες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μίκης Θεοδωράκης - Λαϊκό προσκύνημα: Βασίλης Βασιλικός και Κώστας Γαβράς κατευθύνονται στο παρεκκλήσι δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών

Με αποστάσεις και μάσκα για τον κορωνοϊό ο κόσμος που πήγε για δεύτερη ημέρα στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη

Λουλούδια στο φέρετρο μέσα στο οποίο βρίσκεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη - Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Πλήθος κόσμου για δεύτερη ημέρα στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη

Άνθρωποι κάθε ηλικίας στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών

Η Άννα Φόνσου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ