Ελλαδα

Φωτιά στο Δίστομο - Εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Βοιωτία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστικό όχημα σε δασική πυρκαγιά - Ξέσπασε φωτιά στο Δίστομο
Πυροσβεστικό όχημα σε δασική πυρκαγιά - Ξέσπασε φωτιά στο Δίστομο © EUROKINISSI

Ξέσπασε φωτιά στο Δίστομο, με τους πυροσβέστες στη Βοιωτία να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες, ενώ εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους.

Η φωτιά στο Δίστομο σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό Άσπρα Σπίτια στη Βοιωτία. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά είναι μεγάλη, ενώ στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι.

Όπως έγινε γνωστό, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου) βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί χρώμα) στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στο Δίστομο Βοιωτίας έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρος ΟΤΑ και εθελοντές.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στο Δίστομο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, στο Δίστομο υπάρχει πυκνός καπνός από το πύρινο μέτωπο, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η φωτιά κατεβαίνει την πλαγιά και βρίσκεται κοντά σε σπίτια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η φωτιά στο Δίστομο, στην περιοχή Άσπρα Σπίτια
Η φωτιά στο Δίστομο, στην περιοχή Άσπρα Σπίτια © YouTube

Φωτιά στα 'Ασπρα Σπίτια

Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Δίστομο - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές παραλία Διστόμου και Περιστερά. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ