Ελλαδα

Καρδίτσα: Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Πώς απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα η υπάλληλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού (φωτογραφία αρχείου)
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Καρδίτσα: Στον εισαγγελέα η ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Τι λέει ο δήμαρχος Παλαμά για τη δράση της υπαλλήλου.

Στον εισαγγελέα θα πάει το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και το σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, μίλησε στο Mega για τον τρόπο με τον οποίο η υπάλληλος απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα καταγραφής των εμβολιασμών πολιτών. «Ο γιατρός δεν έκανε μάλλον έξοδο από την εφαρμογή και έτσι αποκτούσε πρόσβαση στο σύστημα. Το πιο πιθανό είναι να ξεχνούσε τον υπολογιστή ο γιατρός ανοιχτό».

«Χθες ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ, το πόρισμα θα πάει στον εισαγγελέα. (Η υπάλληλος) το παραδέχτηκε αλλά τα πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν είναι στο στενό της οικογενειακό περιβάλλον. Είναι 34 τα άτομα που πήραν το πιστοποιητικό. Δεν είναι κανένα από την περιοχή, είναι όλα από τη βόρεια Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν εμπλέκεται κι άλλο άτομο», είπε ο δήμαρχος Παλαμά μιλώντας στο Mega.

Καρδίτσα-«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Έτσι δρούσε η υπάλληλος

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία κατέγραφε στο σύστημα «μαϊμού» εμβολιασμούς πολιτών κατά του κορωνοϊού, περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, τη στιγμή που συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των πιστοποιητικών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Η υπάλληλος φέρεται να έχει παραδεχθεί τις πράξεις της, ενώ η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Σπάνιας, το Κέντρο Υγείας «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας. «Είναι το δεύτερο κέντρο Υγείας που εμβολίαζε με Pfizer, μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας». 

«Οι γιατροί έχουν μείνει άφωνοι με την κατάσταση, είναι στη διάθεση των Αρχών. Η δράστις ήταν σε διοικητικό πόστο, απλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή στη διαδικασία να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραϊατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι. Η γυναίκα έχει παραδεχτεί» σημείωσε.

«Πρέπει να δούμε πόσοι εμβολιασμένοι έγιναν για να δούμε πόσοι αντιστοιχούσαν σε κάθε άτομο», είπε ο κ. Σπάνιας. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας τα οποία αποκαλύφθηκαν στον ΣΚΑΪ, η φερόμενη ως δράστης διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ