Ελλαδα

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με «μαϊμού» πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

«Δέχομαι απειλές» παραδέχεται η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eμβολιασμός κατά του κορωνοϊού
Eμβολιασμός κατά του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ματίνα Παγώνη: Πώς σχολίασε την υπόθεση με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα - Τι είπε για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών.

«Έγκλημα» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς που έγιναν σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας, υπογραμμίζοντας ότι ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», είπε η Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε ότι η υπάλληλος που απέκτησε πρόσβαση με τους κωδικούς στην πλατφόρμα, δεν θα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της. «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση. Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση». 

Επιπλέον, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης από ασθενής και συγγενείς τους. Όπως είπε, στην πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή του «Ευαγγελισμού», οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση.«Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο». Όπως είπε, δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και να έχουν όπως είπε, πάρε-δώσε μαζί τους οι γιατροί.

Ματίνα Παγώνη: «Δέχομαι απειλές»

Η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που δέχονται απειλές στο κοινό τους για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για τον κορωνοϊό και την ανάγκη εμβολιασμών των πολιτών. Μάλιστα, είπε ότι οι απειλές δεν τη φοβίζουν και δεν θα την αποτρέψουν από το να βγαίνει και να ενημερώνει τους πολίτες. 

Ματίνα Παγώνη: Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, θα κολλήσουν πολλά

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η κ. Παγώνη εξέφρασε το φόβο ότι εάν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά 12-17 ετών, για τα οποία έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, θα κολλήσουν πολλά παιδιά. «Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση». 

Την ίδια ώρα, απηύθυνε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία, που θα εμβολιάζουν παιδιά και γονείς. Πάντως, διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση «δεν εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά για να χτιστεί το τείχος ανοσίας». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ