Ελλαδα

ΕΟΦ: Ανακαλούνται συμπλήρωμα διατροφής και φάρμακο - Ποια είναι

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την άμεση ανάκληση για συμπλήρωμα διατροφής και φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ενδοκρινικά προβλήματα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με την οποία γνωστοποιεί την άμεση ανάκληση από την αγορά δύο προϊόντων. Πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο χρησιμοποιείται για «πιο υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια» και φάρμακο, με κύρια χρήση σε ενδοκρινικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ο ΕΟΦ είχε ανακαλέσει φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, ανακαλείται το «HYDROCORTISONE TABL. 30×20 MG», λόγω πιθανής παρουσίας προϊόντος dianicotyl εντός της συσκευασίας.

«Αποφασίστηκε η ανάκληση της παρτίδας 1593 (ημ.Λήξης 27/05/2025) του φαρμακευτικού προϊόντος HYDROCORTISONETABL 30x20mg, λόγω πιθανής παρουσίας προϊόντος dianicotyl εντός της συσκευασίας.

» Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία ΙΦΕΤA.E., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΕΟΦ - Το συμπλήρωμα διατροφής που ανακαλείται από την αγορά

Ο ΕΟΦ γνωστοποιεί επίσης ότι ανακαλείται το «HAIRTONE SKIN NAILS 30caps», καθώς ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

«Αποφασίστηκε η «ανάκληση των παρτίδων F05122 και F07228 του συμπληρώματος διατροφής HAIRTONE SKIN NAILS 30 caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία AminolabsBV, Βελγίου, στην επιχείρηση POWER HEALTH HELLAS ΑΕ.

» Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος - μέλος ή σε τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για τη διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος.

» Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις