Ελλαδα

Μίκης Θεοδωράκης - Κηδεία: Νέα εμπλοκή με το γραφείο τελετών

Τι υποστηρίζει η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή στα 96 του - Το «αντίο» του εγγονού του, Άγγελου
Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή στα 96 του - Το «αντίο» του εγγονού του, Άγγελου © ΑΠΕ -ΜΠΕ / ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Σ

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά της Κρήτης η κηδεία του - Νέα εμπλοκή με την επιλογή του γραφείου τελετών.

Νέα εμπλοκή φαίνεται ότι υπάρχει σχετικά με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάβει τη διαδικασία της κηδείας και του ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη. Το ζήτημα ανέκυψε κατά τη συζήτηση για την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη σήμερα το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο.

Για τη διευθέτηση του ζητήματος εκδόθηκε νέα προσωρινή εντολή, που, ωστόσο, δεν επηρεάζει την προγραμματισμένη διαδικασία για το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (6/9) στη Μητρόπολη Αθηνών.  

Προετοιμασίες για το λαϊκό προσκύνημα
Προετοιμασίες για το λαϊκό προσκύνημα © EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο δίνει εντολή στην πλευρά των εκτελεστών της επιθυμίας του μουσικοσυνθέτη να επιλέξει το γραφείο, ενώ ανακοίνωσε πως θα αποφανθεί συνολικά για το θέμα στις 8 το πρωί της Τρίτης (7/8). Πάντως, όλες οι πλευρές συμφώνησαν η ταφή να γίνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Γαλατά, κατά την τελευταία του επιθυμία. 

 

Μίκης Θεοδωράκης: Πώς προέκυψε η νέα εμπλοκή με το γραφείο τελετών

Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε νέα εμπλοκή, καθώς η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστήριξε μεν ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, αλλά εξαιρεί από τη συναίνεση της την ανάθεση της κηδείας σε γραφείο τελετών. Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Αγοραστάκη, δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών: «Παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, τονίζοντας πως δεν είναι απλά ένας νεκρός, αλλά μία «μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστή σε όλο τον πλανήτη».

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που ήδη έχει εντολή για τις διαδικασίες κηδείας και ταφής, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναφέροντας πως ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν γραφείο τελετών. Ανέφεραν επίσης, πως το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία δαπάνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ