Ελλαδα

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια»

Η πρώτη ανάρτησή της μετά τον θάνατο του πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η ανάρτησή της για «αδυσώπητα τσιμπούρια που ρουφούν το αίμα» μετά τη συζήτηση για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έκανε την πρώτη της ανάρτηση μετά τον θάνατο τού πατέρα της, του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, και μεταξύ άλλων γράφει: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;»

Η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη έρχεται μετά την ολιγόωρη νοσηλεία της στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούλης, αλλά και το δικαστικό «μπλόκο» που έχει τεθεί σχετικά με την ταφή του πατέρα της και την τελευταία του επιθυμία.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η ανάρτησή της μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην ανάρτησή της γράφει: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν; Σήμερα στην τρομερή Κομοτηνή με την Πέγκυ Ζήνα και τον Παναγιώτη Πετράκη.

Νάσαι πάντα καλά λαέ της Κομοτηνής! Μας εκτόξευσες.

Χείμαρρος τεράστιος πετούσε ο μπαμπάς πάνω από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κι άπλωνε προστατευτικά τα χέρια του. Αύριο και μεθαύριο στον ιερό ναό του Ορφέα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Με τον Δημήτρη Μπάση, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Παναγιώτη Πετράκη και την Σαββέρια Μαργιολά. Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!
Μεθαύριο Δευτέρα στην Ξάνθη την πόλη του αγαπημένου φίλου του μπαμπά Μάνου Χατζιδάκι. Με τον Βασίλη Λέκκα και την Σαββέρια Μαργιολά.
Νάσαι καλά λαέ της Θράκης!

Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου.

Νάστε καλά άνθρωποι όλης της Οικουμένης!

Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου…
Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή. Καληνύχτα.

4:30: Δεν μπορώ να κοιμηθώ στριφογυρνούν όλα γύρω μου και θέλω να σου γράψω τις σκέψεις μου.

Μαργαρίτα μου

Μέχρι να κοιμηθώ δεν μπορούσα να ησυχάσω με όλο αυτό που σου έχει συμβεί. Το σκέφτηκα πολύ καλά και θέλω να σου πω ότι αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια. Σου εύχομαι να σε βοηθήσει ο θεός και ο μπαμπά σου να βρεθεί εκεί που επιθυμείς εσύ και τα εγγόνια του. Σ’ αγαπώ πολύ και είμαι δίπλα σου.

5:41: Σ´ ευχαριστώ πολύ. Τώρα με κατάλαβες τελείως. Τώρα με νοιώθεις»

 

 

Γιος Θεοδωράκη: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή»

Ο γιος του, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με ανάρτησή του στο Facebook παίρνει θέση στο ζήτημα της ταφής του πατέρα του, μετά και την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σχετικά με τον τόπο όπου θα ενταφιαστεί ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης. 

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό, αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε...», γράφει ο Γιώργος Θεοδωράκης, απαντώντας έμμεσα και στην αδελφή του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία επιθυμεί ο πατέρας να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, παρά τη δική του τελευταία επιθυμία, την οποία έχει καταγράψει σε επιστολή του. 

 


 

 

Μίκης Θεοδωράκης: Δικαστικό «μπλόκο» για την ταφή στο Βραχάτι

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Πληροφορίες που έγιναν εχθές (2/9) γνωστές, ανέφεραν ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε αναθέσει σε πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του όλα τα διαδικαστικά γύρω από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του. Μάλιστα, στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο ο εκλιπών είχε προβλέψει αρκετές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ακόμα και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία του, έχοντας συνάψει και το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Μέλος της οικογένειάς του και συγκεκριμένα η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, είχε εκφράσει την επιθυμία ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, παρότι ο ίδιος είχε ως τελευταία επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. 

Η απόφασή του Πρωτοδικείου ήρθε έπειτα από προσφυγή συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με σχετική αίτηση, προσκόμισε πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα. Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ