Ελλαδα

Παγώνη: Στα νοσοκομεία Περιφέρειας τα προβλήματα από αναστολές

«Το ποσοστό των εμβολιασμών των γιατρών πανελλαδικά είναι 94,75%, ενώ στους νοσηλευτές και τους άλλους εργαζομένους φτάνει στο 90%»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε πως δημιουργείται πρόβλημα στα νοσοκομεία περιφέρειας από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Έκκληση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους πραγματοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «πολύ δύσκολη» ενώ τόνισε πως «οι συνάδελφοί δεν αντέχουν την τεταμένη ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί, ειδικά μετά από 18 μήνες αγώνα κατά του κορωνοϊού. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν και να λάβουν τα εξιτήριά τους».

Όπως επεσήμανε, «τα μεγαλύτερα προβλήματα από την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους εργαζομένους θα προκύψουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς είναι αυτά που διαθέτουν με λιγότερο γιατρούς και νοσηλευτές» ενώ σημείωσε πως «τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ δείχνουν πως το ποσοστό των εμβολιασμών των γιατρών πανελλαδικά είναι 94,75%, ενώ στους νοσηλευτές και τους άλλους εργαζομένους φτάνει στο 90%».

«Πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν» συνέχισε. «Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ