Ελλαδα

«Καμπανάκι» ειδικών: Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας

Στο 68% ανέρχεται η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © EUROKINISSI

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς καθώς γεμίζουν οι κλίνες covid στα νοσοκομεία της Κρήτης, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ελλάδας, όπου ανέρχεται στο 68% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη έκανε ειδική αναφορά στην Κρήτη, όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες. Την ίδια ώρα, στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

90% πληρότητα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Πιεστική είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Καπραβέλο να εξηγεί πως «το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%. Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, και εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα».

«Η μάχη δίνεται έξω: Με απλή μάσκα, με προφύλαξη, με επιτάχυνση εμβολιασμών, με τρίτη δόση όπου χρειάζεται, να πετύχουμε ένα συνολικό καθολικό τείχος ανοσίας για να εμποδίσουμε τον ιό να κάνει τη ζημιά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ