Ελλαδα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και το hub για νέους επιστήμονες

Oι νέοι επιστήμονες μέσα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που συνεργάζεται με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έρχονται σε άμεση τριβή με το αντικείμενό τους και αποκτούν σημαντική προϋπηρεσία και εμπειρία, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα στέρεο επαγγελματικό μέλλον.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διδακτορικοί φοιτητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Διδακτορικοί φοιτητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

H Επιτροπή Ανταγωνισμού δημιούργησε ένα hub διασύνδεσης της πανεπιστημιακής κοινότητας με τη Δημόσια Διοίκηση για να προσελκύσει νέους επιστήμονες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της στην επιστημονική-πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς πρόσφατα προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το μνημόνιο, προβλέπει μεταξύ άλλων, τη συνεργασία στελεχών της ΕΑ και των ερευνητικών ομάδων του ΟΠΑ, με στόχο την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και την αμφίδρομη μεταφορά τεχνογνωσίας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων, βάσει αναγνωρισμένων προτύπων των στελεχών της ΕΑ.

Προβλέπει, ακόμα, την ανάπτυξη ενός ειδικού προγράμματος «πρακτικής άσκησης» φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών ή μεταδιδακτορικών) του ΟΠΑ στην ΕΑ, τη συνεργασία σε υπάρχοντα ή νέα ακαδημαϊκά προγράμματα, τον σχεδιασμό ή τη δημιουργία κοινών συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων πεδίου Διπλωματικών Εργασιών και Διδακτορικών Διατριβών, τα θέματα των οποίων εμπίπτουν στη θεματική περιοχή του δικαίου και των οικονομικών του Ανταγωνισμού, όπως επίσης και στην εφαρμοσμένη επιστήμη δεδομένων.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, και λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν της την προσφορά των νέων επιστημόνων στην παραγωγικότητά της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δημιούργησε έναν χώρο αποκλειστικά γι’ αυτούς, ένα hub διασύνδεσης της πανεπιστημιακής κοινότητας με τη Δημόσια Διοίκηση. Ο χώρος αυτός απέχει πολύ από τα πρότυπα εργασιακού περιβάλλοντος που έχουμε συνηθίσει στις δημόσιες δομές της χώρας μας. Είναι φτιαγμένος με τρόπο τέτοιο, ώστε οι φοιτητές να αισθάνονται απόλυτη εξοικείωση στον χώρο εργασίας τους και να προσέρχονται με ικανοποίηση και χαρά σε αυτόν.

Η ΕΑ, με τη δράση της αυτή, σκοπό έχει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους επιστήμονες στους κύκλους της, καθώς με την κατάρτισή τους ενισχύουν την παραγωγικότητα της ΕΑ και συμβάλλουν στην ταχύτερη ολοκλήρωση των ερευνών της, μέσω εργαλείων ή μοντέλων που εφαρμόζουν στην πράξη.

Η συνεργασία της Επιτροπής με το ΟΠΑ, αν και μετρά λίγους μόνο μήνες, έχει ήδη αποφέρει σημαντικούς καρπούς- ένας από αυτούς είναι η HCC Economic Intelligence and Analytics Platform, ενώ οι διδακτορικοί φοιτητές συνδράμουν με τις δυνάμεις τους σε ποικίλες τρέχουσες δράσεις της ΕΑ, βάσει των ακαδημαϊκών τους ενδιαφερόντων.

Oι νέοι επιστήμονες έρχονται σε άμεση τριβή με το αντικείμενό τους με αποτέλεσμα να αποκτούν σημαντική προϋπηρεσία και εμπειρία, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα στέρεο επαγγελματικό μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΑ, προβλέπει την επέκταση της δράσης αυτής, με σχετική υπογραφή μνημονίων με τη Νομική Σχολή της Αθήνας αλλά και με το Πανεπιστήμιο Πειραιά τους αμέσως επόμενους μήνες.

Φοιτητές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Φοιτητές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Εύη Σχοινά, η προϊσταμένη του τμήματος HR, μαζί με έναν από τους φοιτητες που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η Εύη Σχοινά, η προϊσταμένη του τμήματος HR, μαζί με έναν από τους φοιτητες που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ