Ελλαδα

Πυρόπληκτοι φοιτητές: Τι θα ισχύσει για τις μετεγγραφές

Τι προβλέπει ρύθμιση για τις αιτήσεις στέγασης και σίτισης πυρόπληκτων φοιτητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοιτητές σε αμφιθέατρο (φωτογραφία αρχείου)
Φοιτητές σε αμφιθέατρο (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI// ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πυρόπληκτοι φοιτητές: Οι ρυθμίσεις για τη σίτιση, τη στέγαση και τις μετεγγραφές - Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ψηφιακής Μέριμνας».

Μέτρα στήριξης και για τα πληγέντα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες,

Μεταξύ άλλων, στην ΠΝΠ προβλέπονται ρυθμίσεις για τη στέγαση, σίτιση και τις μετεγγραφές φοιτητών, καθώς και για την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». 

Πυρόπληκτοι: Ποια τα μέτρα στήριξης για τους φοιτητές - Τι ισχύει για τις μετεγγραφές

Για όσους φοιτητές επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές προβλέπεται ότι

α) λαμβάνεται υπόψιν η ιδιότητα του πληγέντος στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες, παράλληλα με τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων και

β) μπορούν να υποβάλουν αίτησή μετεγγραφής τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενών τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βάσης μετεγγραφής. Διαφορετικά, οι φοιτητές αυτοί δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου για το οποίο συγκεντρώνουν τα μόρια της βάσης εισαγωγής κατά το έτος έγγραφής τους στο Τμήμα προέλευσης. Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων ή μετακινουμένων. 

Ακόμη, γίνεται γνωστό ότι επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.   

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έφεραν και παράταση μέχρι τις 23 Αυγούστου 2021  της προθεσμίας για την ορκωμοσία - ανάληψη υπηρεσίας  των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021, ενώ ειδικά για τους πληγέντες νεοδιοριζόμενους η κύρια κατοικία των οποίων βρίσκεται στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 31η Αυγούστου 2021. 

Διευκρινίζεται ότι η εφαρμογή των μέτρων θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ