Ελλαδα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «H 56χρονη σκόπευε να χωρίσει»

Ποινική δίωξη στον 48χρονο δράστη του εγκλήματος - Τι υποστηρίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του θύματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η 56χρονη ήθελε να χωρίσει τον καθ' ομολογία δράστη - Τι είπε στις αρχές ο 48χρονος.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο 48χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της 56χρονης συντρόφου του το μεσημέρι της Δευτέρας (23/8) στη Θεσσαλονίκη. Ο καθ΄ ομολογία δράστης της γυναικοκτονίας βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος που άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεων σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά υπαλλήλων (επειδή αντιστάθηκε κατά την προσαγωγή του), δήλωση ψευδών στοιχείων και φθορά σε πράγματα με φωτιά (την έθεσε σε έγγραφο μετά το φονικό, καθώς βρισκόταν σε αυτοσχέδιο πάρκινγκ). Ο 48χρονος κατά τη μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν αμίλητος, ενώ το αριστερό του χέρι ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο. Απολογούμενος προανακριτικά φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχαν εντάσεις με τη σύντροφό του.

Δολοφονία 55χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στιγμιότυπο από τον τόπο του εγκλήματος © EUROKINISSI

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον της 56χρονης για τη σχέση τους

Άνθρωποι από το περιβάλλον της 56χρονης φέρεται να υποστήριξαν σε καταθέσεις τους στις αρχές ότι η 56χρονη σκόπευε να διακόψει τη σχέση τους λόγω των συνεχών προστριβών που είχε μαζί του. 

Μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι άκουσαν τη γυναίκα να εκλιπαρεί τον 48χρονο να μην τη σκοτώσει, ενώ τον είδαν να εγκαταλείπει το σπίτι, αφού πρώτα το κλείδωσε, με αιματοβαμμένα χέρια και ρούχα. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή Καραμπουρνάκι, στην Καλαμαριά, οπότε και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ