Ελλαδα

Κιλκίς: Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η προσφυγή εργαζόμενης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η δικαστική απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dikastirio-kilkis-ipoxreotikos-emvoliasmos.jpg

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για κορωνοϊό έκρινε δικαστήριο στο Κιλκίς, που απέρριψε προσφυγή από εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

To δικαστήριο στο Κιλκίς έκρινε ότι είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, απορρίπτοντας με απόφασή του την αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας.

Σε δημοσίευμα το τοπικό μέσο eidisis.gr αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά για το συγκεκριμένο θέμα, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου στο Κιλκίς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στην απόφασή του το δικαστήριο στο Κιλκίς επισημαίνει: «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων».

Και προσθέτει: «Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ