Ελλαδα

Μενδώνη για Κώστα Τριανταφυλλόπουλο: «Αγαπητός σε όλους»

«Απαραίτητος για την επιτυχία μιας παράστασης» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος με τη Μίνα Αδαμάκη σε θεατρική παράσταση
Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος με τη Μίνα Αδαμάκη σε θεατρική παράσταση © NDP

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος «από την αρχαία τραγωδία, μέχρι τη μεταγλώττιση ταινίας κινουμένων σχεδίων, έδειξε τον ίδιο επαγγελματισμό» ανέφερε η Λίνα Μενδώνη.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον θάνατό του.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη για τον ηθοποιό που υπηρέτησε με επαγγελματισμό, αγάπη και αφοσίωση κάθε ρόλο που υποδύθηκε στην μακρόχρονη καριέρα του: Από το θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι την τηλεόραση και τις μεταγλωττίσεις αγαπημένων κινουμένων σχεδίων.

«Εύπλαστος και προσαρμοστικός ηθοποιός, έχοντας υπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του θεατρικού λόγου, υπήρξε από τους ηθοποιούς εκείνους, που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία μιας παράστασης, σε κάθε έκφραση της υποκριτικής. Από την αρχαία τραγωδία, μέχρι τη μεταγλώττιση ταινίας κινουμένων σχεδίων, έδειξε τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια συνέπεια, την ίδια αποτελεσματικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Μενδώνη για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Λίνα Μενδώνη: «Εύπλαστος και προσαρμοστικός ηθοποιός ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος»

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρει τα ακόλουθα: «Με τη μορφή και τη φωνή που απέπνεαν οικειότητα, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος υπηρέτησε επί δεκαετίες με το ταλέντο και την παιδεία του, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση.

» Εύπλαστος και προσαρμοστικός ηθοποιός, έχοντας υπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του θεατρικού λόγου, υπήρξε από τους ηθοποιούς εκείνους, που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία μιας παράστασης, σε κάθε έκφραση της υποκριτικής. Από την αρχαία τραγωδία, μέχρι τη μεταγλώττιση ταινίας κινουμένων σχεδίων, έδειξε τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια συνέπεια, την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος © Facebook

» Αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος θα λείψει από το ελληνικό θέατρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του».

Το αντίο από Χάρη Ρώμα στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο

Συγκλονισμένος είναι ο Χάρης Ρώμας από τον θάνατο του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου. Με ανάρτησή του στο Facebook αποχαιρετά τον ηθοποιό.

«Έχω πάθει σοκ. Ευπρεπής και διακριτικός μέχρι το κόκαλο όπως ήταν, δεν με πήρε τηλέφωνο τους τελευταίους 4 μήνες που όπως μαθαίνω είχε το πρόβλημα. Εκτός αν πέντε μήνες πριν, που μιλήσαμε, ήξερε κάτι και δεν ήθελε να μου πει. Ή προσπαθούσε να το ξορκίσει. Είχαμε συμφωνήσει σε εκείνο το τελευταίο τηλέφωνο να παίξει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη καινούργια σειρά που ετοιμάζουμε με την Άννα. Και ήταν απίστευτα χαρούμενος. "Σας έχω τυφλή εμπιστοσύνη", μου είπε. Κολακεύτηκα αλλά και συγκινήθηκα. Για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη.

» Πραγματικά έχω πάθει σοκ. Γιατί τον αγαπούσα και τον ξεχώριζα. Παίξαμε μαζί στο θέατρο δικό μου έργο και μετά κάναμε και περιοδεία. Ήταν υπέροχος. Ηθοποιάρα, ταλέντο στέρεο και πολυποίκιλο, στιβαρός καλλιτέχνης αλλά και βαθιά ηθικός άνθρωπος. Είναι σημαντική η κατάθεση του στα θεατρικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πεπραγμένα αλλά και μεγάλο το ανθρώπινο κενό που αφήνει σε αυτούς που τον γνώρισαν καλύτερα. Και φυσικά, πρώτα απ’ όλα, στην οικογένεια του που τόσο φρόντιζε και προστάτευε» ανέφερε στο μήνυμά του.

Η Χριστίνα Αλεξανιάν αποχαιρετά τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν εκφράζει τα συλλυπητήριά της και λέει το δικό της αντίο στον καλό της φίλο και συνάδελφο Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο.

«Κώστα μου, γλυκέ μου εσύ. Όσοι είχαμε την τύχη να μοιραστούμε την σκηνή μαζί σου, μας έλουσε το φως σου, η καθαρότητα της ψυχής σου, το εμπνευσμένο ταλέντο σου και η καλοσύνη σου! Καλό σου ταξίδι φίλε αγαπημένε».

Ο Μάμρα, ο Όπτιμους Πράιμ, ο Μαύρος Πητ και ο Τίγρης - Οι μεταγλωττίσεις που έκανε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Ο ηθοποιός είχε δανείσει τη φωνή του σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Μαύρος Πητ στον Μίκυ Μάους, ο Μάμρα (Mumm-Ra) στους «Θάντερκατς», ο Όπτιμους Πράιμ στους «Τρανσφόρμερς», ο Τίγρης στο «Γουίνι το Αρκουδάκι», ο Κύριος Πατάτας στο «Toy Story», ο Δρ. Τζούμπα στο «Λίλο και Στιτς», ο Cogsworth στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» και ο Τζάνγκο στον «Ρατατούη».

Mumm-Ra ( Πρώτη ελληνική μεταγλώττιση, AV/VHS )

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ