Ελλαδα

Θωμαΐδης-Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου με την επιστροφή εκδρομέων

«Το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό και θα αυξηθεί», εκτιμά ο καθηγητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Άνδρας με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI

Νίκος Θωμαΐδης: Η εκτίμηση τού καθηγητή για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και τη σύνδεση με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου.

Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου αναμένει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι παρά τη μείωση των κατοίκων που παρέμειναν στην Αθήνα το καλοκαίρι, το ιικό φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό. «Το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό και θα αυξηθεί» είπε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι τα λύματα είναι το αποτύπωμα της καθημερινότητάς μας κι αυτό το εργαλείο θα αξιοποιηθεί για να διαμορφωθεί πολιτική υγείας και μέσα από αυτή την προσέγγιση.

«Είναι σημαντική η κατάκτηση της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για να προβλέπουμε την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης και συμπλήρωσε ότι υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ είναι προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, ο σχηματισμός ενός Δικτύου στην Αττική, προκειμένου να επεκταθεί η παρακολούθηση των λυμάτων και για άλλες νόσους, όπως η ηπατίτιδα ή η μικροβιακή αντοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ