Ελλαδα

Παγώνη:Σε 15 μέρες τα επιδημιολογικά στοιχεία για 8.000 κρούσματα

Τι είπε για την ενδοοικογενειακή διασπορά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη προσοχή σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές συστήνει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Για την προσοχή που θα πρέπει να δείξουν όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους και την ενδοοικογενειακή διασπορά μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη ζήτησε να «κάνουν τεστ για να αποφευχθούν ενδοοικογενειακές μεταδόσεις καθώς στα νησιά υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα» και στη συνέχεια απέκλεισε «κάθε ενδεχόμενο επίτευξης τείχους ανοσίας για το τέλος Αυγούστου. Θα προσπαθήσουμε τον Σεπτέμβριο να καλύψουμε αυτά που δεν κάναμε τον Αύγουστο».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων και τους ελέγχους αντέδρασε χαρακτηριστικά:

«Σοβαρά μιλάτε;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «σε 15 μέρες θα βγουν τα επιδημιολογικά στοιχεία για 6 και 8 χιλιάδες κρούσματα και άντε να τα μαζέψουμε. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα Υγείας. Χρειάζεται προσοχή και πολύ μεγάλος έλεγχος».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η μείωση της προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα οφείλεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάνε να εμβολιαστούν με τον καύσωνα ή όταν καίγονταν τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία της Κρήτης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς υπάρχουν ελάχιστα κρεβάτια διαθέσιμα για ασθενείς COVID. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται σε 51%, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν αργεί να εκτοξευθεί «επειδή έχουμε πολλές νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID και μπορεί να υπάρξουν υποτροπές και να χρειαστούν διασωληνώσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις