Ελλαδα

Πέθανε ο διάσημος στιχουργός Τάσος Σαμαρτζής

Έγραψε το τραγούδι «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» - Το συγκινητικό αντίο από τον Νότη Μαυρουδή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναμένο κερί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Πέθανε ο στιχουργός Τάσος Σαμαρτζής, ο οποίος έγραψε τους στίχους στο τραγούδι «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια»
Αναμένο κερί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Πέθανε ο στιχουργός Τάσος Σαμαρτζής, ο οποίος έγραψε τους στίχους στο τραγούδι «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» © Pixabay

Πέθανε, σε ηλικία 65 ετών, ο Τάσος Σαμαρτζής, στιχουργός που έγραψε τους στίχους στο τραγούδι «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», σε μουσική Νότη Μαυρουδή.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο Τάσος Σαμαρτζής. Ο ποιητής, στιχουργός, μεταφραστής και παραγωγός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών. «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», ένα από τα γνωστά τραγούδια που έγραψε τους στίχους.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτηση στο Facebοοκ o Νότης Μαυρουδής, με τον οποίο ο Τάσος Σαμαρτζής είχε συνεργαστεί.

«Έχασα έναν φίλο και συνεργάτη μου, στιχουργό - καταγραφέα τής ανθρώπινης μοναξιάς και από τους ανεξερεύνητους ποιητές από τον χώρο των Ελλήνων τραγουδοποιών» αναφέρει στο μήνυμά του».

Και προσθέτει: «Ο Τάσος Σαμαρτζής, που μπορεί να είχε σπουδάσει γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά γνώριζε καλύτερα τα μυστικά τής ανθρώπινης ψυχής και ύπαρξης, εξέπνευσε σήμερα το πρωί (16/8) ύστερα από ταλαιπωρία μακράς διαρκείας· πάλευε με συσσωρευμένες οργανικές βλάβες που του προκάλεσαν πολλά προβλήματα υγείας, μαζί με την αυτοκαταστροφική του τάση, την αμέλεια, την απροσεξία και την παραίτηση».

ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

Τάσος Σαμαρτζής (1956 - 2021)

«Τα 65 χρόνια ζωής είναι λίγα (γεν. 3/7/1956) για έναν αστείρευτο ποιητή – στιχουργό – μεταφραστή – παραγωγό – άνθρωπο του ραδιοφώνου. Η θλίψη μεγάλη και η αμηχανία μου ανείπωτη. Αγαπητοί μου, ψάξτε να βρείτε τα γραπτά του. Θα συναντήσετε ένα υλικό με όλες τις διαστάσεις της ζωής και ο καθένας – καθεμία, θα συναντήσει τον καθρέφτη και της δικής του/της ζωής.

» Είμαι πεισμένος πως το ελληνικό τραγούδι, έχασε σήμερα έναν σημαντικό και πνευματικό του άνθρωπο, από τα άξια τέκνα τής αλυσίδας των στιχουργών… Συνεργάστηκα για χρόνια μαζί του και, ομολογώ, πως δύσκολα θα ξεπεράσω τις κοινές μνήμες που καθόρισαν και τους δυο μας. Μπροστά σε μια τέτοια και τόσο κακή στιγμή, το μυαλό παγώνει και τα λόγια μοιάζουν να είναι φτωχά» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Μαυρουδής για τον Τάσο Σαμαρτζή.

 

Κάθε μια νύχτα - Σταμάτης Κραουνάκης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ