Τήνος: Αυστηρά μέτρα για το προσκύνημα λόγω κορωνοϊού
Χωρίς λιτάνευση της Ιερής Eικόνας της Παναγίας και φέτος


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στην Τήνο- Τι ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.
Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου συρρέουν χιλιάδες πιστοί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, την γνωστή Παναγία της Τήνου, για να προσκηνύσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας. Φέτος, όπως και την προηγούμενη χρονιά, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προοβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Οι δηλώσεις του δημάρχου της Τήνου
Ο Δήμαρχος της Τήνου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το Σάββατο για τον φετινό 15Αυγουστο στο νησί.
«Η φετινή όμως, Γιορτή της Παναγίας όπως και η περσινή, πραγματοποιείται στην περίοδο μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής πανδημίας, η οποία δοκιμάζει όλο τον κόσμο, αλλά και την χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως και πέρυσι, ο εορτασμός πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της σημερινής συγκυρίας, χωρίς να πραγματοποιηθούν πολυπληθείς εκδηλώσεις (λιτανεία) με απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα της ημέρας, αλλά και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας» τόνισε ο Γιάννης Σιώτος.
Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορωνοιού για την προστασία από την αθρόα προσέλευση των πιστών στο νησί. Σε όσα είπε, τόνισε, μεταξύ άλλων, την απουσία λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου και φέτος, ενώ ευχήθηκε στους νοσούντες από κορωνοιο αλλά και στις οικογένειές τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τραγουδίστρια και κόρη της Σοφίας Βόσσου ήταν η πρώην σύντροφος του
«Είναι κρίμα να υπάρχουν σπίτια και να είναι ακατοίκητα ενώ τα χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας» τονίζει
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία - Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το δυστύχημα των Τεμπών
Ο πρωτότοκος γιος του Παύλου, Κωνσταντίνος Αλέξιος, αναμένεται να καταταγεί
Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια - Πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Σύνταγμα
Η υπάρχουσα αντιπολίτευση είναι δύσκολο να κάνει αντιπολίτευση στην υπόθεση των Τεμπών προσφέροντας εναλλακτική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει σε γυναίκα άγρια;», ρώτησε ο Εισαγγελέας
Τι εκτίμησε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κρατήρα στο Κολούμπο
Ενόψει των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε έξαρση η σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Παρασκευής μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.
Λόγω των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη
Η λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Ο χάρτης με τους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου που παρατηρούνται καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.