Ελλαδα

Τήνος: Αυστηρά μέτρα για το προσκύνημα λόγω κορωνοϊού

Χωρίς λιτάνευση της Ιερής Eικόνας της Παναγίας και φέτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό και φέτος στην Τήνο © EUROKINISSI
Αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό και φέτος στην Τήνο © EUROKINISSI

Μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στην Τήνο- Τι ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.

Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου συρρέουν χιλιάδες πιστοί στον Ιερό  Ναό της Ευαγγελίστριας, την γνωστή Παναγία της Τήνου, για να προσκηνύσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας. Φέτος, όπως και την προηγούμενη χρονιά, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προοβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. 

Οι δηλώσεις του δημάρχου της Τήνου

Ο Δήμαρχος της Τήνου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το Σάββατο για τον φετινό 15Αυγουστο στο νησί.

«Η φετινή όμως, Γιορτή της Παναγίας όπως και η περσινή, πραγματοποιείται στην περίοδο μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής πανδημίας, η οποία δοκιμάζει όλο τον κόσμο, αλλά και την χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως και πέρυσι, ο εορτασμός πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της σημερινής συγκυρίας, χωρίς να πραγματοποιηθούν πολυπληθείς εκδηλώσεις (λιτανεία) με απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα της ημέρας, αλλά και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας» τόνισε ο Γιάννης Σιώτος.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορωνοιού για την προστασία από την αθρόα προσέλευση των πιστών στο νησί. Σε όσα είπε, τόνισε, μεταξύ άλλων, την απουσία λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου και φέτος, ενώ ευχήθηκε στους νοσούντες από κορωνοιο αλλά και στις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ