- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνολικά 330 κατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες από τους ελέγχους σε σπίτια μετά τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία.
Μέχρι σήμερα, Σάββατο 14 Αυγούστου έχουν διεξαχθεί 1.725 αυτοψίες από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα, στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 720 αυτοψίες, εκ των οποίων 378 στον Δήμο Αχαρνών, 44 στον Δήμο Κηφισιάς, 262 στον Δήμο Ωρωπού και 36 στον Δήμο Διονύσου.
Αντίστοιχα, διενεργήθηκαν 418 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 149 στην Π.Ε. Ηλείας, 53 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο Δήμο Μεγαλόπολης.
Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 575 αυτοψίες, 414 στο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και 161στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. Στον Δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.
Αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και αποθήκες μετά τις φωτιές - Τα νεότερα στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:
- 1.107 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 409 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 368 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 330 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
- 79 σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 17 είναι κατάλληλοι για χρήση, 36 προσωρινά ακατάλληλοι και 26 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
- Ελέγχθηκαν 522 αποθήκες/στάβλοι κλπ, εκ των οποίων 36 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 192 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 294 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
- Τέλος, ελέγχθηκαν 17 Δημόσια Κτίρια ή/και Ιεροί Ναοί εκ των οποίων 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 8 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 5 επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν.
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αυτοψίες σε σπίτια στη Γορτυνία
Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 ξεκινούν οι αυτοψίες στο Δήμο Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια ολοκληρώνεται ο πρωτοβάθμιος έλεγχος στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. Στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές αρχίζει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος από τριμελείς επιτροπές μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Παράλληλα, συνεχίζει τη λειτουργία του το τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210 6509300 στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με 8 τηλεφωνικές γραμμές από τις 08.00 έως τις 20.00 τις καθημερινές και 10.00 έως 18.00 το Σαββατοκύριακο πλην της Αργίας του Δεκαπενταύγουστου για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.