Ελλαδα

Πλοίο «Πρωτεύς»: Επτά μέλη του πληρώματος θετικά στον κορωνοϊό

Δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από τα 29 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς», εντοπίστηκαν 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου «Πρωτέας» για Σποράδες δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των θετικών κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα σε μέλη του πληρώματος. 

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση από τη λιμενάρχη, Βασιλική Κωνσταντά, το πλοίο έπρεπε να ακολουθήσει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το οποίο προβλέπει αντικατάσταση του προσωπικού με νέο και απολύμανση του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η απολύμανση του πλοίου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ο «Πρωτέας» έχει προγραμματίσει να εκτελέσει εκτάκτως δρομολόγιο στις 16:00, για να εξυπηρετήσει το επιβατηγό κοινό.

Επίσης, η κυρία Κωνσταντά ενημέρωσε ότι 162 άτομα προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».

Ωστόσο, τα υπόλοιπα 105 που ήταν να επιβιβαστούν με αυτοκίνητα δεν κατέστη δυνατό να εξυπηρετηθούν. Γι' αυτό περιμένουν στο λιμάνι για να αποχωρήσουν το μεσημέρι με το νέο δρομολόγιο.

Βασιλακόπουλος: 14 νέοι και 1 παιδί στις ΜΕΘ

Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στις ΜΕΘ και άτομα νεαρής ηλικίας.

«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί  που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως τώρα δεν παρατηρείτε κάτι τέτοιο, ωστόσο  αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Βασιλακόπουλος: Ανοσία της αγέλης

Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης δήλωσε πως δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας, μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο καθηγητής υπάρχει ένα οδυνηρό σενάριο να φτάσουμε εκεί: «Ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%».

Φυσικά, το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ