Ελλαδα

Χαλκιδική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Φούρκα

Στο σημείο επιχειρούν 76 πυροσβέστες, 29 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η φωτιά στην Φούρκα της Χαλκιδικής που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 11 Αυγούστου βρίσκεται σε ύφεση.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Φούρκα του δήμου Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 29 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή δεν πετούν εναέρια μέσα, όμως εάν αυτό κριθεί αναγκαίο αυτά βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στην Φούρκα είναι μία από τις πέντε φωτιές που ξέσπασαν χθες βράδυ σε ισάριθμες περιοχές των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας στο νομό Χαλκιδικής και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία πιθανώς να οφείλονται στους πολλαπλούς κεραυνούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Φωτιά στην Εύβοια © EUROKINISSI

Φωτιά σε Βόρεια Εύβοια, Ηλεία-Αρκαδία και Λακωνία

Η φωτιά στη Μάνδρα έγινε αντιληπτή σήμερα στις 6:10, σε δασώδη έκταση στην περιοχή Γκίνη, στα όρια του δήμου προς τα Γεράνεια Όρη και αποδίδεται σε κεραυνό, καθώς χθες το βράδυ εκδηλώθηκαν άλλες έξι παρόμοιες πυρκαγιές, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Έγινε άμεσα κινητοποίηση και αυτήν την ώρα επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ήδη η φλόγα έχει πέσει και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης.

Φωτιά στη Γορτυνία: Καλύτερη η εικόνα σήμερα

Καλύτερη είναι σήμερα, Πέμπτη (12/8) η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στη Γορτυνία, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν νέες αναζωπυρώσεις, αν αυτό χρειαστεί. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, «είναι καλύτερη η εικόνα σήμερα. Χθες είχαμε δύο αναζωπυρώσεις. Τη μία στο Νεοχώρι και στο Καλλιάνι. Αντιμετωπίστηκαν. Είμαι αισιόδοξος συγκρατημένα. Έγινε μεγάλη επιχείρηση εχθές με εναέρια μέσα και μεγάλη δύναμη. Οι πυροσβέστες στην περιοχή είναι περισσότεροι από 300 με 60 οχήματα. Ελπίζω ότι σήμερα θα μιλάμε για μια καλή μέρα αν συνδράμουν και οι καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ