Ελλαδα

Φωτιά στη Γορτυνία: Καλύτερη εικόνα-Εκτίμηση για 10 καμένα σπίτια

Καταστράφηκαν βοσκότοποι - Παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στη Γορτυνία: Ποια η κατάσταση στην περιοχή μετά τις δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις - Η πρώτη εκτίμηση για τις καταστροφές

Καλύτερη είναι σήμερα, Πέμπτη (12/8) η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στη Γορτυνία, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν νέες αναζωπυρώσεις, αν αυτό χρειαστεί. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, «είναι καλύτερη η εικόνα σήμερα. Χθες είχαμε δύο αναζωπυρώσεις. Τη μία στο Νεοχώρι και στο Καλλιάνι. Αντιμετωπίστηκαν. Είμαι αισιόδοξος συγκρατημένα. Έγινε μεγάλη επιχείρηση εχθές με εναέρια μέσα και μεγάλη δύναμη. Οι πυροσβέστες στην περιοχή είναι περισσότεροι από 300 με 60 οχήματα. Ελπίζω ότι σήμερα θα μιλάμε για μια καλή μέρα αν συνδράμουν και οι καιρικές συνθήκες».

Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε μιλώντας στο Mega ότι «από προχθές συγκροτήσαμε τις επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών ώστε να γίνουν άμεσα. Έχουμε σπίτια που έχουν καεί στη Γορτυνία, κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα υπερβαίνουν τα δέκα. Υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε κτηνοτρόφους, έχουν καταστραφεί οι βοσκότοποι. Έχουμε προμηθευτεί ήδη ζωοτροφές για να στείλουμε εκεί. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τις καταστροφές. Ακόμα, προετοιμαζόμαστε για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι κάτι που είναι από τα πρώτα που έχουμε στο νου μας να αντιμετωπίσουμε. Στην περιοχή επιχείρησαν εχθές πολλά εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγάλων αεροπλάνων από τη Ρωσία, αλλά και ελικόπτερα. Ήταν ένα δύσβατο μέτωπο με πολύ βλάστηση, και είχε και πολλούς οικισμούς. Υπήρχαν πολλές αναζωπυρώσεις και κατά τόπους εστίες», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

 

Στην Ηλεία, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ώστε να μην περάσει η φωτιά που καίει στη Γορτυνία. Επίσης, πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου έκαιγαν μικρές εστίες φωτιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ