- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική και η κατανομή τους ανά τομέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.
Στην Αττική καταγράφονται, για ακόμη μία ημέρα, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, από τα 3.475 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 949 εντοπίζονται στην Αττική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 19 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 226. Αναλυτικά, η κατανομή για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική:
- Ανατολική Αττική: 129 κρούσματα
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 113 κρούσματα
- Δυτική Αττική: 58 κρούσματα
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 117 κρούσματα
- Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 247 κρούσματα
- Νησιά: 29 κρούσματα
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 114 κρούσματα
- Πειραιάς: 142 κρούσματα.
Κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.475, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 524.871 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
» Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.564 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.09 (95% ΔΕ: 0.88 – 1.37).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.138 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 85.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς.
» Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή +16.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 212 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.