Ελλαδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Με ποιες προϋποθέσεις

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και τεστ για κορωνοϊό - Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με τα σχολεία να ανοίγουν και τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με τα σχολεία να ανοίγουν και τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία © EUROKINISSI

Τα σχολεία ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, με το Υπουργείο Παιδείας να δίνει διευκρινίσεις για τη νέα σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πότε ανοίγουν τα σχολεία. Συγκεκριμένα, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Στόχος είναι η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών να γίνει με φυσική παρουσία και όχι με τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει προαναγγείλει αλλαγές στα πρωτόκολλα για τα κρούσματα σε σχολεία.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά - Τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικοί πηγαίνουν στο σχολείο, έχοντας μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι είχαν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο από κορωνοϊό ή αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ. Το συγκεκριμένο τεστ είναι υποχρεωτικό και διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, με ευθύνη του εκπαιδευτικού.

Από τη μεριά τους οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Υπουργείο Παιδείας - Νέα σχολική χρονιά: Η ανακοίνωση για σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

»Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

» Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

» Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

» Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

» Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ