Ελλαδα

Διαψεύδουν fake news για τις πυρκαγιές Ρουμάνοι πυροσβέστες

Η επιστολή που απέστειλαν στον Νίκο Χαρδαλιά μετά από δημοσιεύματα με «δήθεν» δηλώσεις τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιές: Πυροσβέστες επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας
Πυρκαγιές: Πυροσβέστες επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ρουμάνοι πυροσβέστες: Διαψεύδουν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σχετικά με δηλώσεις τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Ρουμάνων πυροσβεστών διαψεύδει την ύπαρξη δηλώσεων σχετικά με την κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα που του αποδίδονται και με επιστολή του προς τον υπ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, κάνει λόγο για «τεράστιο ψέμα». 

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος επικεφαλής διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να λέει πως «η φωτιά μπορούσε να σβήσει σε μία μέρα, αλλά σαν κάποιος να μην ήθελε». Μάλιστα, στην επιστολή του επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του, όσο και οι δηλώσεις των πυροσβεστών σε κρατικό δίκτυο της Ρουμανίας δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα έχουν γραφτεί στον ελληνικό Τύπο. Κάτι που, όπως τονίζει, μπορούν να επιβεβαιώσουν και δύο επιχειρησιακοί αξιωματούχοι που τους συνόδευαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. 

Ρουμάνος επικεφαλής: Η μονάδα μας έχει πολύ καλή συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε πως οι φωτιές που αναπτύχθηκαν στα σημεία που επιχειρούσαμε υπό τις οδηγίες του Έλληνα επικεφαλής μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια προκειμένου να κρατήσουμε τη γραμμή για τον έλεγχο της φωτιάς. Η μονάδα μας έχει πολύ καλή συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες όπως και με τις τοπικές αρχές, τονίζοντας κάτι τέτοιο όποτε έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Κατά τη διάρκεια των κοινών μας επιχειρήσεων στο πεδίο, πάντα παρατηρούσαμε την αφοσίωσή τους στη μάχη ενάντια στις δασικές πυρκαγιές, έτσι δεν είπαμε ποτέ ότι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά», σημειώνει ο Ρουμάνος επικεφαλής και σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρει: 

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και τους Έλληνες πυροσβέστες στις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουν. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αφορά στην αλληλεγγύη και βοηθά πληττόμενες χώρες σε δύσκολες στιγμές. Αυτή ήταν μία από τις αρχές πάνω στις οποίες όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαμε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τον αξιωματικό από το Κέντρο Έκτακτης Ανταπόκρισης και Συντονισμού από τις Βρυξέλλες. Η αποστολή μας είναι να καταστείλουμε και να σβήσουμε τις δασικές πυρκαγιές, χωρίς να έχουμε αρμοδιότητες όσον αφορά την πρόληψη πυρκαγιών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ