Εύβοια: Πώς οι «πριονάδες» κόβουν τον δρόμο στις αναζωπυρώσεις
Οι εικόνες από τον τρόπο που δουλεύουν μέσα στο δάσος, ενώ η φωτιά πλησιάζει
Στην Εύβοια οι «πριονάδες», οι πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τη Σερβία, επιχειρούν με μεθοδικότητα και περιορίζουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς.
Τα τελευταία 24ωρα ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι στην Εύβοια μιλούν για τους πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τη Σερβία, οι οποίοι ήρθαν από το εξωτερικό να βοηθήσουν με τη φωτιά και είναι ειδικοί στις αναζωπυρώσεις. Τους λένε «πριονάδες» και μπορούν μέσα σε λίγη ώρα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, δουλεύοντας στοχευμένα και συντονισμένα.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πυρκαγιά, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο να σωθούν σπίτια και περιουσίες, καθώς παραμένει ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια και ολόκληρα χωριά βρίσκονται σε πύρινο κλοιό.
Με τσεκούρια, ειδικούς τροχούς και πριόνια, οι πυροσβέστες «καθαρίζουν» συγκεκριμένα σημεία στο δάσος, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες.
Φωτιά στην Εύβοια: Το «ευχαριστώ» των κατοίκων στους «πριονάδες»
«Είμαστε τυχεροί που έχουμε και τους "πριονάδες". Αυτά τα παιδιά με τα πριόνια τους και τους φακούς τους δουλεύουν νύχτα-μέρα και σήμερα μπορώ να πω ότι αν δεν είχαμε και αυτούς, πιθανά η φωτιά θα είχε φτάσει στα Ψαχνά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Αργύρης Λιάσκος.
Και υπενθύμισε πώς οι «πριονάδες» έκαναν παρεμβάσεις στις Κεχριές, στο Σπαθάρι, τα Καλύβια και σε άλλα χωριά, γι' αυτό «και έχουμε σήμερα τις μικρότερες απώλειες».
«Ακόμη και χθες το βράδυ ήταν συγκεντρωμένοι και όταν προέκυψε πληροφορία για κάποια αναζωπύρωση έτρεχαν παρά την κούραση τόσων ημερών» εξήγησε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.