Ελλαδα

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Το κομβόι με τους πυροσβέστες από Ρουμανία

112 πυροσβέστες με 23 οχήματα σε πλήρη διάταξη, έτοιμοι για τη μάχη με τις φλόγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πυροσβέστες από τη Ρουμανία σε πλήρη παράταξη με σύγχρονο εξοπλισμό, βρίσκονται στην Ελλάδα, έτοιμοι να επιχειρήσουν στις πυρκαγιές
Οι πυροσβέστες από τη Ρουμανία σε πλήρη παράταξη με σύγχρονο εξοπλισμό, βρίσκονται στην Ελλάδα, έτοιμοι να επιχειρήσουν στις πυρκαγιές © Bica Edmond Mihai/Facebook

Οι πυροσβέστες που έστειλε η Ρουμανία για να βοηθήσει την Ελλάδα στις πυρκαγιές, βρίσκονται στη χώρα μας και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το κομβόι.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο με τους πυροσβέστες από τη Ρουμανία που βρίσκονται στην Ελλάδα για να επιχειρήσουν στις πυρκαγιές. Η Ρουμανία, με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα βοήθειας της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, με φέρι μποτ και σκάφη του Λιμενικού Σώματος σε ετοιμότητα για την απομάκρυνση κατοίκων. Στην Αττική τα νεότερα για τα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερα, με συνεχείς περιπολίες στα καμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, με σύγχρονο εξοπλισμό και σε άρτια οργάνωση, το κομβόι με τους Ρουμάνους πυροσβέστες κινήθηκε σε αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα, προκειμένου να φθάσει στις περιοχές, όπου προβλέπεται η αξοποίησή του. Η ρουμανική βοήθεια έχει προκαλέσει πλήθος επιδοκιμαστικών σχολίων στα social media, με χρήστες να γράφουν ευχαριστήρια μηνύματα για το Βουκουρέστι που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για βοήθεια στην Ελλάδα.

Ρουμανία - Πυροσβέστες: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες»

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Facebook, το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, καλοσώρισε τους πυροσβέστες που έστειλε το Βουκουρέστι για βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές.

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη μπροστά στις φλόγες» αναφέρει το μήνυμα στα social media.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ