Ελλαδα

Φωτιά στην Αττική: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Μαλακάσα

Νέες εκκενώσεις οικισμών - Κάηκαν σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιές στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τη φωτιά στη Μαλακάσα
Πυρκαγιές στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τη φωτιά στη Μαλακάσα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μαίνεται η φωτιά στην Αττική, με μεγάλη αναζωπύρωση στη Μαλακάσα και σπίτια να καίγονται σε Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες με τις πυρκαγιές στην Αττική, έχοντας υποστήριξει από τα εναέρια μέσα που επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι φλόγες έχουν φθάσει στη Μαλακάσα και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σημειώθηκε νέα μεγάλη αναζωπύρωση σήμερα το πρωί του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα πύρινα μέτωπα, η φωτιά στη Μαλακάσα καίει πυκνό πευκοδάσος, ενώ ένα μέρος της κατευθύνεται προς τον Ωρωπό.

Το μέτωπο κινείται αργά μεν αλλά σταθερά και το θερμικό φορτίο είναι τόσο ισχυρό που είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί η πορεία της, παρά τις πολύ ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν τα εναέρια μέσα, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Φωτιά στην Αττική - Κάηκαν σπίτια στους Θρακομακεδόνες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κάηκαν σπίτια σε Θρακομακεδόνες και Βαρυπόμπη, καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα σε οικισμούς, οι οποίοι είχαν εκκενωθεί νωρίτερα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί πήγαν πόρτα πόρτα για να διαπιστώσουν αν είχε μείνει κάποιος κάτοικος πίσω, την ώρα που μέσω 112 είχε σταλεί μήνυμα για την εκκένωση.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δυνάμεις της Αστυνομίας και πυροσβέστες απομάκρυναν τον κόσμο που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα σπίτια του, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση τους.

Προβληματισμός επικρατεί για την ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή -εξέλιξη που δυσχεραίνει την επιχείρηση κατάσβεσης.

ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ

Μήνυμα από το 112 - Νέες εκκενώσεις οικισμών - Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αττική

Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα του Σαββάτου, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές γύρω από τη Βαρυμπόμπη.

Νωρίτερα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι. «Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα. Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ