Ελλαδα

Πυρκαγιές: Τρεις συλλήψεις σε Φωκίδα, Αττική και Καλαμάτα

Πληροφορίες για δύο προσαγωγές στον Άγιο Στέφανο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυρκαγιές: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε Αττική, Φωκίδα και Καλαμάτα - Δύο προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Στέφανο.

Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές για τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Αττική, Φωκίδα και Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (6/8) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο άτομα προσήχθησαν σήμερα (6/8) στον Άγιο Στέφανο, καθώς οι αρχές τους έπιασαν με μπιτόνια βενζίνης στο χέρι. Ο άνδρας που έχει συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, φέρεται να παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη στο Κρυονέρι και ενώ οι υπόλοιποι εθελοντές έσβηναν τα πύρινα μέτωπα, εκείνος απομακρυνόταν και από τα σημεία που πέρναγε εμφανίζονταν φλόγες.

Στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 30χρονος άνδρας για εμπρησμό. Ο 30χρονος είναι κάτοικος της περιοχής, ενώ ελέγχεται και για παλαιότερους εμπρησμούς. Ο άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στη Μεσσηνία και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Όπως αναφέρει το messiniapress.gr, ο άνδρας φέρεται να εμπλέκεται στη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Άνθεια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άντρας κρατείται, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Καλαμάτα.

Ακόμη, έχει συλληφθεί ένας 60χρονος στη Φωκίδα, ο οποίος ωστόσο κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Ο ίδιος φέρεται να έκανε εργασίες, από τις οποίες δημιουργήθηκε σπινθήρας που προκάλεσε τις φωτιές.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενεργοποιήσει κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, αλλά και με τις αστυνομικές αρχές, δραστηριοποιούνται σε Αττική, Τολοφώνα, Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ