Ελλαδα

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αττική - Τα πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη - Εκκενώνονται Σταμάτα, Θρακομακεδόνες και Ροδόπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αττική: Πυροσβεστικό όχημα ρίχνει νερό σε πυρκαγιά στη Σταμάτα
Φωτιά στην Αττική: Πυροσβεστικό όχημα ρίχνει νερό σε πυρκαγιά στη Σταμάτα © EUROKINISSI

Οι πυρκαγιές στην Αττική παραμένουν ανεξέλεγκτες, με πυροσβέστες να μάχονται τη φωτιά σε πύρινα μέτωπα σε Βαρυπόμπη, Άνω Λιόσια και Αφίδνες μεταξύ άλλων.

Δραματική παραμένει η κατάσταση με τις φωτιές στην Αττική. Το Λεκανοπέδιο βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, καθώς υπάρχουν πύρινα μέτωπα σε Βαρυπόμπη, Σταμάτα - Ροδόπολη και Άνω Λιόσια. Πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, να προστατεύσουν περιουσίες και να βοηθήσουν ζώα που κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές.

Όπως έγινε γνωστό, εστάλη μήνυμα για την εκκένωση της Βαρυμπόμπης λόγω μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με υψηλές θερμοκρασίες και ενισχυμένους ανέμους. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, συνδράμοντας το έργο της πυρόσβεσης, την ώρα που οι επίγειες δυνάμεις πασχίζουν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα. Σε μια φωτογραφία που συγκινεί, εθελοντές πυροσβέστες στις Αφίδνες, βρίσκονται ξαπλωμένοι στο έδαφος, φορώντας τις στολές τους, προσπαθώντας να ξεκουραστούν για λίγη ώρα πριν ριχτούν εκ νέου στη μάχη με τις φλόγες.

Στη Βαρυμπόμπη σημειώθηκε αναζωπύρωση. Η περιοχή εκκενώνεται με νέο μήνυμα του 112. Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγους ασφαλείας». Η αναζωπύρωση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου, και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, εστάλη μήνυμα 112 και για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Πυρκαγιές στην Αττική: Στις φλόγες δασική έκταση στη Σταμάτα

Πυρκαγιές: Πυροσβέστες αντιμέτωποι με τις φλόγες στην Αττική

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Ροδόπολη και Σταμάτα - Οι φλόγες κατευθύνονται προς Άγιο Στέφανο

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες στη Σταμάτα - Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Πυρκαγιές στην Αττική: Πυροσβέστες στην αναζωπύρωση στις Αφίδνες

Πύρινα μέτωπα σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά που βρίσκεται το Κρυονέρι και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Κρυονέρι: Η στιγμή των εκρήξεων στους πυλώνες ηλεκτροδότησης  (ντοκουμέντο)

Β.Αττική | Η εξέλιξη της φωτιάς σε Κρυονέρι , Δροσοπηγή  | 06/08/2021 | ΕΡΤ

Στις φλόγες και τα Άνω Λιόσια - Η φωτιά έφθασε στο Ποικίλο Όρος

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Άνω Λόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους. Η φωτιά στα Άνω Λιόσια αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στα Άνω Λιόσια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ