Ελλαδα

Φωτιά στην Αττική: Η μάχη της Εθνικής Οδού με τις φλόγες (βίντεο)

Από το ελικόπτερο του Στρατού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στις φλόγες © EUROKINISSI
H Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στις φλόγες © EUROKINISSI

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες με την φωτιά που πέρασε την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης, 5 Αυγούστου.

Μια μάχη δίχως τέλος έδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα το βράδυ της Πέμπτης στην Αττική, με τις φλόγες να περνούν την εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών.  Η άνιση μάχη απεικονίζεται στο βίντεο που ελήφθη από αέρος από ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ εκκενώθηκαν με μήνυμα από το 112 το χωριό Βόθωνας προς τη Λίμνη του Μαραθώνα.

Φωτιά στην Εθνική Οδό - Δείτε το βίντεο

| Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η μάχη της Εθνικής Οδού από το ελικόπτερο του Στρατού

Σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί το υπουργείο Προστασίας ζήτησε με μήνυμα 112 να εκκενωθούν οι περιοχές Καπανδρίτι και Πολυδένδρι.

Επίσης, νέο μήνυμα, μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Καλάμου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Ωρωπού, Μίλεσι και Αγ. Αποστόλων να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ωρωπό, Μίλεσι ή Αγ. Αποστόλους κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες

Στις 11:30, σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες, ενώ υπήρξε εκ νέου αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

H στιγμή της έκρηξης σε εργοστάσιο στις Αφίδνες © EUROKINISSI
H στιγμή της έκρηξης σε εργοστάσιο στις Αφίδνες © EUROKINISSI

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ υπάρχει, πλέον, μόνιμο μέτωπο από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λίγα δένδρα, με ισχυρές δυνάμεις να προσπαθούν να την εμποδίσουν να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει το Καπανδρίτι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ