Ελλαδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή

Στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάμες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI / /ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI / /ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Aναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα στη Βαρυμπόμπη ενώ οι Πυροσβέστες έχουν αποκλείσει το σημείο της φωτιάς.

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην Πυροσβεστική καθώς υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι πυροσβέστες απέκλεισαν την περιοχή και έσπευσαν στο σημείο με σκοπό να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά. Παράλληλα, πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση πριν λάβει διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάμες. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.


Στο σημείο σπεύδουν πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ υπάρχουν ήδη ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Δεύτερη αναζοπύρωση στο Κρυονέρι

Στις 14:30μ.μ. υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην αρχαία Ολυμπία θα επιστρέψει στην Αθήνα -η ίδια βρίσκεται εκεί από χθες το βράδυ.

Η υπουργός έδωσε ήδη εντολή να μεταβούν άμεσα στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος Τατοϊου ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Στο σημείο της αναζωπύρωσης έχουν ήδη μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υπάρχει η πιθανότητα να συνδράμουν και από αέρος.
 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Οι φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν:

  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
     
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας Ευβοίας, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
     
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
     
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ