Ελλαδα

Αρχαία Ολυμπία: Μάχη για να κρατηθεί η φωτιά μακριά από την πόλη

Στην περιοχή μεταβαίνουν Χρυσοχοΐδης και Μενδώνη - Σώοι οι δύο εγκλωβισμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία © EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις φλόγες και εκκένωση οικισμών - Απομακρύνθηκαν από ξενοδοχεία τουρίστες.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να παραμείνει μακριά από την πόλη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/8) στην Αρχαία Ολυμπία.

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την πόλη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς 'ανεβαίνει' προς τις κοινότητες. Καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».  

Οι φλόγες σε σπίτια στην Αρχαία Ολυμπία
Οι φλόγες σε σπίτια στην Αρχαία Ολυμπία © ilialive.gr

ileia.jpg
Οι φλόγες σε σπίτια στην Αρχαία Ολυμπία © ilialive.gr

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν Μενδώνη - Χρυσοχοΐδης

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Περί τις 18:00 σήμερα (4/8) το απόγευμα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα. «Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». 

Μήνυμα εστάλη και για την εκκένωση της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Δύσκολη κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία: Με λεωφορεία η εκκένωση

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, λεωφορεία μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία ,ώστε να παραλάβουν τους πολίτες που δεν διαθέτουν δικούς τους όχημα, ώστε να εκκενωθούν σε ασφαλή απόσταση

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να φταίξουν ένα κλοιό προστασίας γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας των δήμων καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ