Ελλαδα

Βαρυμπόμπη: Ενίσχυση 100.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Την οικονομική ενίσχυση με 100.000 ευρώ αποφάσισε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τις πληγείσες επιχειρήσεις στη Βαρυμπόμπη.

Σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου σημειώνεται: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η Αττική περνά δύσκολες ώρες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, που έχει προξενήσει τεράστια οικολογική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως το πλήγμα στο περιβάλλον και τις περιουσίες πολιτών και επαγγελματιών είναι πολύ μεγάλο».

Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και δηλώνει και αυτή τη φορά έτοιμη να συμβάλει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, το επιμελητήριο θα παρέχει, από δικούς πόρους, άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ προς τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Ήδη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και συζήτησε μαζί του για τις ανάγκες στήριξης που έχει η περιοχή.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον δήμαρχο να τον ενημερώσει για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μερική ή ολική ζημία, ώστε να κατευθυνθεί άμεσα σε αυτές η οικονομική ενίσχυση του επιμελητηρίου.

Χαρδαλίας: Σε ξενοδοχείο θα μείνουν οι πυρόπληκτοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους

Συνολικά 81 δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό κατά την χθεσινή έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 40 μέτωπα παραμένουν ενεργά μέχρι και αυτήν την ώρα. 

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδια μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής». 

«Μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην Επικράτεια το τελευταίο 24ωρο. Η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στην Άνω Βαρυμπόμπη. Μετράμε τρία πύρινα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στους Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στην περιοχή. Ακόμη, ανέφερε ότι οι αρχές προχώρησαν σε 315 απεγκλωβισμούς.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και επικίνδυνες. Η χώρα μας βιώνει έναν από τους χειρότερους καύσωνας των τελευταίων 40 ετών, που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειες του. Συνεχίζουμε να δίνουμε ώρα με την ώρα τη μάχη με απόλυτη προτεραιότητά μας να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο». 

Όσοι πολίτες από τις πυρόπληκτες περιοχές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα μείνουν σε ξενοδοχεία με μέριμνα του κράτους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ