- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μητσοτάκης: Το σύστημα εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά
«Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μία σημαντική δουλειά όλο το βράδυ»
Η σύσκεψη και η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη και η ενημέρωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος».
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «η φωτιά είναι σε ύφεση στο μεγαλύτερο μέρος της, καθώς δόθηκε μάχη τη νύχτα, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα»
«Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μία σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Κρατώ ως θετικο το γεγονός ότι δόξα Τω Θεώ, μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, διότι το σύστημα εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και στα 4 μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα 4 μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με 1 ενεργό. Τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.
Η κατάσταση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, χαρακτηρίζεται πολύ βελτιωμένη, καθώς είναι σε ύφεση όλα τα μέτωπα εκτός από το κομμάτι προς Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι, όπου υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες. Ωστόσο, παραμένουν όλες οι δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, λόγω του ότι και σήμερα θα είναι μία πολύ καυτή ημέρα και δίνεται μάχη σε χαράδρες και στα σημεία όπου υπάρχουν ακόμα εστίες.
Λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα από τις μεγάλες πυρκαγιές, τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες περιοχές, τη νύχτα υποβλήθηκε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και ανταποκρίθηκε άμεσα η Κύπρος, η οποία στέλνει 20 πυροσβέστες για την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και 2 αεροσκάφη στη Ρόδο.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, από χθες, δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε 371 περιπτώσεις για την απομάκρυνση κυρίως ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στις φλεγόμενες περιοχές και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία, γι' αυτό και δεν υπήρξαν θύματα.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η πυρκαγιά στην Πάρνηθα έχει προκαλέσει ζημιές σε πολλά σπίτια, κυρίως, στη Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες και έχει καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι από το υπεροχο δάσος.
Λόγω του κινδύνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, με νέο μήνυμα από το 112, εκκενώθηκε και μέρος του Κρυονερίου, στην οδό Ανοίξεως κοντά στο δάσος.
Στην πυρκαγιά, αυτήν την ώρα, επιχειρούν 520 πυροσβέστες και 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, πολυάριθμες ομάδες εθελοντών με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων 3 του στρατού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 λόγω εργασιών
Χτισμένο το 1813 από τον Μεχμέτ Αλή, αποτελεί από μόνο του έναν ολόκληρο, μαγικό κόσμο
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην Αχαΐα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Αποκαλυπτικά στοιχεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Τελευταία φάση δοκιμών για τους δύο τελευταίους συρμούς
Χιόνια στα ορεινά από την Τρίτη
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν εκρήξεις
Πάνω από εκατό οι μετασεισμοί - Κανένας νεκρός
Πού απαγορεύεται το παρκάρισμα - Οι αλλαγές θα ισχύουν όλο το 24ωρο
Τι αλλάζει και τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε γειτονικό κτίριο
Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας
Πώς θα είναι ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Διακοπή δρομολογίων από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό έως την Καλαμαριά - Αυξημένη κίνηση στα λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.