Ελλαδα

Διακοπές ρεύματος στα Β. Προάστια από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Αποκόπηκαν γραμμές μεταφοράς υψηλής και μέσης τάσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Αδάμες
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Αδάμες © EUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Βόρεια Προάστια με διακοπές ρεύματος.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των Βορείων Προαστίων της Αττικής καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη. Κύριες γραμμές μεταφορές υψηλής, αλλά και μέσης τάσης του δικτύου που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι έχουν αποκοπεί.

Πρόκειται για γραμμές που τροφοδοτούν το Μαρούσι, τη Νέα Ιωνία, τα Βριλήσσια και την Κηφισιά και οι οποίες, σύμφωνα με τo ertnews.gr, πλέον τροφοδοτούνται από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών. Όπως παρατηρείται, οι βλάβες προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σύσκεψη ΑΔΜΗΕ: Ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων 

Το απόγευμα της Τρίτης (3/8) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης και το προσωπικό όλων των αρμόδιων φορέων βρίσκονται «σε επιφυλακή και δίνει μάχη υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ