Ελλαδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Απομακρύνθηκαν οι τελευταίοι εγκλωβισμένοι

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 απεγκλωβισμοί πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της φωτιάς.

Μέχρι τις εννέα το βράδυ αστυνομία και πυροσβεστική είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 200 απεγκλωβισμούς πολιτών από τις περιοχές που χτύπησε η πύρινη λαίλαπα. Παράλληλα, πέρασε ο κίνδυνος και για τους αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Τελευταίοι απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή των Θρακομακεδόνων. 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό - Νέο μήνυμα του 112

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εντολή εκκένωσης του Ολυμπιακού Χωριού δόθηκε στους πολίτες λίγη ώρα μετά τις 20:00 το απόγευμα της Τρίτης (3/8). Το 112 έστειλε νέο μήνυμα προς όλους τους πολίτες που βρίσκονται σε Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό και Βαρυμπόμπη να εγκαταλείψουν την τις περιοχές και να κινηθούν προς Αχαρνές, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Επείγουσα Ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Ολυμπιακό Χωριό ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

81 δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Συνολικά 81 δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό κατά την έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σαράντα μέτωπα παραμένουν ενεργά μέχρι και αυτήν την ώρα. 

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδια μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ