Χαρδαλιάς-Βαρυμπόμπη: Οι ώρες είναι κρίσιμες και επικίνδυνες
315 απεγκλωβισμοί - Δωρεάν σε ξενοδοχεία όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ενημέρωση Χαρδαλιά - Χρυσοχοΐδη για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.
Συνολικά 81 δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό κατά την έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 40 μέτωπα παραμένουν ενεργά μέχρι και αυτήν την ώρα.
«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδια μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
«Μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην Επικράτεια το τελευταίο 24ωρο. Η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στην Άνω Βαρυμπόμπη. Μετράμε τρία πύρινα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στους Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στην περιοχή. Ακόμη, ανέφερε ότι οι αρχές προχώρησαν σε 315 απεγκλωβισμούς. «Οι ώρες είναι κρίσιμες και επικίνδυνες. Η χώρα μας βιώνει έναν από τους χειρότερους καύσωνας των τελευταίων 40 ετών, που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειες του. Συνεχίζουμε να δίνουμε ώρα με την ώρα τη μάχη με απόλυτη προτεραιότητά μας να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο».
Όσοι πολίτες από τις πυρόπληκτες περιοχές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα μείνουν σε ξενοδοχεία με μέριμνα του κράτους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.