Ελλαδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση

Τρία τα μέτωπα - Εκκενώνεται ο οικισμός Αδάμες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση με 80 παιδιά - Σε τρεις εστίες επιχειρούν οι πυροσβέστες.

Κατασκήνωση όπου φιλοξενούνταν περίπου 80 παιδιά εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) στη Βαρυμπόμπη.

Πρόκειται για κατασκήνωση που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπής και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, από όπου τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει τρεις μεγάλες εστίες: η μια στην Άνω Βαρυμπόμπη, η δεύτερη κοντά σε ιππικούς ομίλους ενώ η τρίτη κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή. Η κατεύθυνση της είναι προς την αντίθετη πλευρά, ενώ δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκλεισε η Εθνική Οδός προς Λαμία

Φωτιά σε δασική έκταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων ενώ αυτή την ώρα, οι φλόγες κατευθύνονται προς την Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, στην έξοδο της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία και στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς: 

  • Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 
  • Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης  
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος

 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εντολή εκκένωσης για τον Άγιο Στέφανο και τις Αδάμες

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια, ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τον Άγιο Στέφανο ενώ μαρτυρίες μοναχών λένε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής. Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τον οικισμό Αδάμες. 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα από το 112

Στις 16:25 το απόγευμα της Τρίτης (3/8) η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής Μορτερού.

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μορτερού βόρεια του κόμβου Ερυθραίας, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ