- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έγκλημα στη Δάφνη: Για ανθρωποκτονία από δόλο ο 40χρονος δράστης
Και για οπλοφορία- οπλοχρησία
Για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται ο 40χρονος που ομολόγησε πως σκότωσε την σύζυγο του, στη Δάφνη.
Ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία- οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου από τη Δάφνη που ομολόγησε ότι σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές την 31χρονη σύζυγό του.
Ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα παραδόθηκε στις αρχές όπου φέρεται να ισχυρίστηκε πως σκότωσε την γυναίκα λόγω ζήλιας. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού βρήκαν το θύμα μέσα σε λίμνη αίματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 40χρονου ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο κατηγορούμενος που αναμένεται να του ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.
Γειτόνισσα κάλεσε την αστυνομία 19 ημέρες πριν
Νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Δάφνη, όπου σύζυγος έσφαξε τη γυναίκα του πάνω στο κρεβάτι τους έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 40χρονος δράστης πήγε μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα και ομολόγησε τη δολοφονία.
Γειτόνισσα του ζευγαριού, με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει ότι στις 11 Ιουλίου 2021 είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όπως γράφει στην ανάρτησή της, 19 ημέρες πριν από τη δολοφονία στη Δάφνη, είχε καλέσει την ΕΛΑΣ, ωστόσο οι αστυνομικοί έφθασαν έξω από το σπίτι, δεν βγήκαν από το περιπολικό, άνοιξαν τα παράθυρα του οχήματος και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια άλλη ενέργεια.
Δολοφονία στη Δάφνη - Τι είχε γράψει γειτόνισσα του ζευγαριού, 19 ημέρες πριν από το έγκλημα
«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν» είχε γράψει στην ανάρτησή της.
Προσθέτοντας: «Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη Ελληνική Αστυνομία. Σας κάλεσα, ενώ είχε θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όχι άγχος παίδες. Μόνο τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανά κανάλι για να σας φωνάξουν».
Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που αδιαφόρησαν για την καταγγελία περί περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στα μέσα Ιουλίου στη Δάφνη. Πρόκειται για περιστατικό που είχε καταγγείλει γειτόνισσα της 31χρονης που δολοφονήθηκε σήμερα (30/7) από τον 40χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν, και αφορούσε το ζευγάρι.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό «δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα, παρά το γεγονός ότι το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας».
Δολοφονία στη Δάφνη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους δύο αστυνομικούς
«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.
Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα: Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.