Ελλαδα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης

Έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αίτημα φυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Έχει εκτίσει 19 χρόνια φυλάκισης.

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή και θεμελιώνει το δικαίωμα υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως και άλλα καταδικασμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν». 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί 11 φορές ισόβια για πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Αίτημα για αποφυλάκιση κατέθεσε ο αρχιεκτελεστής της "17Ν" Δ. Κουφοντίνας

 

 

Ηρακλής Κωστάρης: Εκτός φυλακής ο δολοφόνος του Μπακογιάννη

Από όρους αποφυλακίστηκε, μετά από 19 χρόνια, ο Ηρακλής Κωστάρης. Το μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη, μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν οι δράστες της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δράση της 17 Νοέμβρη.

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια και είχε λάβει μέρος σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της οργάνωσης. Ο «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα.

Στην απολογία του είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας και ισχυριζόμενος ότι «οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες». Με βάση το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες των συγκατηγορούμενών του, προέκυψε η συμμετοχή του σε «χτυπήματα» της οργάνωσης.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του στην οδό Ομήρου 35 στην Αθήνα.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης της «17 Νοέμβρη»

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε ενταχθεί στην «17 Νοέμβρη» το 1987, μέσω του -επίσης καταδικασμένου- Παύλου Σερίφη, με τον οποίο μεγάλωσε κάτω από την ίδια στέγη. Ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Ηρακλής Κωστάρης έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και αφού πήρε το πτυχίο του γράφτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνίες και Δίκτυα Δεδομένων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ